Национална Oпера и Балет

Национална Oпера и Балет

Детали

Address

бул. Гоце Делчев бр. 4

City Скопје
Phone +389(02) 311 8 451

Национална Oпера и Балет

Македонската опера и балет во Скопје (скр. МОБ) (англиски: Macedonian opera and ballet), е културен објект од областа на јавните згради за изведбени уметности која е изградена во 1979 година во центарот на градот, како дел од оформувањето на сликата и просторот во централното градско подрачје. Таа е проектирана за конкурсот кој е распишан со цел градот да добие нов културен центар како дел од комплекс на културни јавни објекти . Комплексот е дело на група словенечки архитекти од “Биро 77”, односно архитектите Стефан Кацин, Јуриј Принцес, Марјан Уршич и Богдан Сплиндер, кои со својот проект го добиваат конкурсот во 1968.

All events at Национална Oпера и Балет

X DANCE FESTIVAL

X DANCE FESTIVAL

19-06-2024

ХОТЕЛ 88

ХОТЕЛ 88

30-11-2024

Jazz Nova

Jazz Nova

23-01-2024

AI Tech Summit

AI Tech Summit

29-09-2023

MÍSIA

MÍSIA

07-06-2023

Жизел

Жизел

28-02-2023

РАЈМОНДА

РАЈМОНДА

01-11-2022

Улица

Улица

20-12-2021

LINA_RAÜL REFREE

LINA_RAÜL REFREE

09-11-2021

DANCE YOU LIFE OFF

DANCE YOU LIFE OFF

01-12-2019

Пепелашка

Пепелашка

22-09-2019

РИГОЛЕТО

РИГОЛЕТО

18-05-2019

БОЕМИ

БОЕМИ

22-05-2019

ТРАВИЈАТА

ТРАВИЈАТА

28-05-2019

АИДА

АИДА

31-05-2019

ТРИ ТЕНОРИ

ТРИ ТЕНОРИ

15-04-2019

ПЕПЕЛАШКА

ПЕПЕЛАШКА

09-04-2019

RAME LAHAJ

RAME LAHAJ

04-04-2019