Балетски бисери

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

29 Jan

Балетски бисери

Event details

Date (start) 29-01-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Балетски бисери

1. Pas de quatre (музика Цезар Пуњи, кореографија Жил Перо)

2. Силфида (музика Херман Ловенскјолд, кореографија Август Бурнонвил)

3. Сарацини – извадок од балетот Рајмонада (музика Александар Глазунов, кореографија Мариус Петипа)

4. Панадерас – Извадок од балетот Рајмонда (музика Александар Глазунов, кореографија Мариус Петипа)

5. Бајадера (Музика Лудвинг Минкус, кореографија Мариус Петипа)

6. Танцот на сабјите – извадок од балетот Гајане (Музика Арам Хачеторијан)

7. Пахита (музика Е.Делдевез и Л.Минкус, кореографија М.Петипа)

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    29-01-2021 Price: 300-400ден.