„ТОСКА“ – Џакомо Пучини

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

23 May

„ТОСКА“ – Џакомо Пучини

Event details

Date (start) 23-05-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„ТОСКА“ – Џакомо Пучини

Тоска
Џакомо Пучини
23.5.2024, 20:00 часот
26.3.2004 IV обнова
Диригент: Паоло Бресан (Италија)
Режисер: Огњан Драганов (Бугарија)
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.Диригент: Катерина Стојковска
Асс. Режисер: Трајко Јордановски
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Хор мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљановска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов, Јордан
Петрушевски
Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Невена Георгиева
Настапуваат:
ФлоријаТоска:  Весна Ѓиновска Илкова
Каварадоси:  Никола Китановски (Србија)
Скарпија:  Лусијан Петреан (Романија)
Анџелоти: Борко Биџовски
Клисар: Драган Ампов
Сполета: Јане Дунимагловски
Шароне: Диме Петров
Клучар: Димитар Кожухаров
Овчарче: Десанка Глигоријевиќ
Судија: Мирослав Антовски
Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    23-05-2024 Price: 800-1200ден.