MÍSIA

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

07 Jun

MÍSIA

Event details

Date (start) 07-06-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

MÍSIA

Мисиа е пионер, слободен дух, што успеа да изгради своја патека во жанрот и веројатно затоа некои ја нарекоа „анархист на фадото“. Првите успеси ги бележи во странство: прво во Шпанија и Јапонија, потоа во Франција и Германија. Набргу стекна и светска популарност, започнувајќи вистинска интернационална кариера.

Нејзиниот уникатен глас одново и одново импресионира со својата театралност и авторитет што е неспоредлив! Уметнички стилизираната сценска продукција ја надополнува нејзината фасцинантна сценска појава, со која таа буквално ја маѓепсува публиката на своите концерти. Со текот на годините, таа изгради респектабилна меѓународна кариера и настапи на најпрестижните сцени, како што се Berlin Philharmonic, Théâtre du Châtelet и La Cigale во Париз, Town Hall во Њујорк, Queen Elizabeth Hall во London, Cocoon Theater во Токио и други.

 

Mísia – вокал

Bernardo Couto – португалска гитара

João Filipe – фадо гитара

Fabrizio Romano – пијано

www.misia-musik.com

Tickets