Catrin Finch & Seckou Keita (Wales/Senegal) Kristo Rodzevski (Macedonia/USA)

OFFEST 2019, , Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

03 Jun

Catrin Finch & Seckou Keita (Wales/Senegal) Kristo Rodzevski (Macedonia/USA)

Event details

Date (start) 03-06-2019
Festival OFFEST 2019
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Catrin Finch & Seckou Keita (Wales/Senegal) Kristo Rodzevski (Macedonia/USA)

CATRIN FINCH & SECKOU KEITA
Catrin Finch – harp, vocals
Seckou Keita – kora, vocals

www.catrinfinchandseckoukeita.com

Извонредниот, од критиката фален и неколку пати наградуван тандем составен од двa
авантуристички музички виртуозa – велшката харфистка Катрин Финч и сенегалскиот кора мајстор
Секу Кеита – гарантира врвно музичко доживување од светски ранг.Црпејќи инспирација од
сопствените различни традиции, трансформирани со импресивна синергија, Катрин и Секу стекнаа
висок углед со своите брилијантни настапи. Откако постигнаа огромен успех со деби албумот
„Clychau Dibon“ (2013), нивниот долгоочекуван втор албум „Soar“ се појави во 2018 година, по што
следеа неколку големи турнеи.

Македонскиот композитор, гитарист и пејач Крсте Роџевски, кој повеќе од 20 години живее и
работи во Њујорк, своите почетоци ги бележи во 90-тите во Битола, заедно со група музичари од
која подоцна ќе произлезат Фолтин и Љубојна. Пошироката публика го познава по музиката од
филмовите „Сенки“ и „Бикини Мун“ на Милчо Манчевски, „До Балчак“ на Столе Попов и „Војната
заврши“ на Митко Панов, како и по соработката со Дуке Бојаџиев.

Tickets

  • Стандарден билет

    Buy tickets

    03-06-2019 Price: 900ден.