FATOUMATA DIAWARA (MALI)

OFFEST 2019, , Национална Oпера и Балет, Скопје

20:30

05 Jun

FATOUMATA DIAWARA (MALI)

Event details

Date (start) 05-06-2019
Festival OFFEST 2019
City Скопје
Time (start) 20:30

Event map

FATOUMATA DIAWARA (MALI)

FATOUMATA DIAWARA
Fatoumata Diawara – vocals, guitar
Sékou Bah – bass
Yacouba Koné – guitar
Jean-Baptiste Ekoué Gbadoé – drums
Arecio Smith – keyboards

http://fatoumatadiawara.com

Појавувајќи се експлозивно на сцената во 2011, Fatoumata Diawara во последниве години се
етаблираше како една од водечките женски гласноговорнички на новата африканска творечка
генерација. Нејзиниот спектакуларен деби албум „Fatou“ (2011), ја лансираше оваа пејачка,
актерка и активистка од Мали, меѓу најекспонираните нови африкански уметници на планетата.
Вториот албум „Fenfo“ („нешто да кажам“), пак, на драматичен начин ги исполни очекувањата
испорачувајќи нова збирка живописни и оригинални композиции што се потпираат врз нејзините
богати животни искуства. Храбро експериментален, но со длабока почит кон потеклото, ова е
албум што ја дефинира како глас на младата африканска жена – горда на своето наследство, но со
сопствена визија за иднината и универзална порака.

Tickets

  • Стандарден билет

    Buy tickets

    05-06-2019 Price: 1200ден.