„ПАЛЈАЧИ“ – РУЏЕРО ЛЕОНКАВАЛО -РЕПРИЗА

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

05 Oct

„ПАЛЈАЧИ“ – РУЏЕРО ЛЕОНКАВАЛО -РЕПРИЗА

Event details

Date (start) 05-10-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„ПАЛЈАЧИ“ – РУЏЕРО ЛЕОНКАВАЛО -РЕПРИЗА

Диригент:Бисера Чадловска
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Илина Ангеловска
Костимограф: Никола Булески
Кореограф: Олга Панго

СОЛИСТИ

Канио / Палјачо: Ѓорѓи Цуцковски
Неда / Колoмбина: Дешира Ахмети – Крлиу
Тонио / Тадео: Борис Трајанов
Пепе / Арлекин: Дејан Стоев
Силвио: Ристе Велков

Балет: Ендру Кук ( Англија ), Агим Бафтии и Меланија Гоцевска

Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    05-10-2021 Price: 400-600ден.