„КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА“ – ПЈЕТРО МАСКАЊИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

12 Feb

„КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА“ – ПЈЕТРО МАСКАЊИ

Event details

Date (start) 12-02-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА“ – ПЈЕТРО МАСКАЊИ

Опера во еден чин (Праизведба во Рим, 17.05.1890)
Прељуба, љубомора, одмазда = Трагедија

12.02.2021 година, почеток 20ч.

Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Џандоменико Вакари (Италија)
Асс.режисер: Љупка Јакимовска, Трајко Јордановски
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Елена Дончева
Концертмајстор:
Асс.Диригент: Катерина Стојковска
Асс. Хор – мајстор: Ѓургица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљановска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов
Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлинa Здравкова, Невена Георгиева

Настапуваат:
Сантуца: Весна Ѓиновска Илкова
Туриду: Ѓорѓи Цуцковски
Алфио: Борис Трајанов
Лола: Катерина Стојановска
Мајка Лучија: Соња Пендовска Мадевска

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    12-02-2021 Price: 400-500ден.