ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН балет во девет слики

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

14 May

ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН балет во девет слики

Event details

Date (start) 14-05-2022
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН балет во девет слики

50 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ
(офф програма)

АВТОРСКА ЕКИПА:
МУЗИКА: Калиопи Букле
КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА: Олга Панго

Настапуваат:
Олга Коклова: Александра Мијалкова
Дора Маар: Мими Поп-Алексова Атанасовска
Ева Гуел: Ивана Коцевска
МариТерез Валтер: Саша Евтимова
Франсоаз Жило: Христина Наќевска
Поштарот: Мирослав Митрашиновиќ
Слаткарот: Балаж Лашеи (Унгарија)
Пријателот: Агим Бафтии
Чевларот: Ендру Кук (Англија)

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    14-05-2022 Price: 600-1000ден.