ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ и „БОЛЕРО“ – Морис Равел (балетска претстава)

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

22 Jan

ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ и „БОЛЕРО“ – Морис Равел (балетска претстава)

Event details

Date (start) 22-01-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ и „БОЛЕРО“ – Морис Равел (балетска претстава)

22.1.2021 -20.00 ч
Гала оперски концерт
Настапуваат солисти и оркестарот на Националната опера и балет
Диригент: Бисера Чадловска
Во вториот дел, публиката ќе има можност да го проследи балетот „Болеро“ од Морис Равел, во кореографија на Саша Евтимова, подготвена во согласност со препораките на Комисијата за заразни болести. Тоа е балет под маски, без допир и на дистанца.
Настапува: Женски балетски ансамбл, Катерина Стојановска – сопран и Оркестарот на Националната опера и балет.
Диригент: Бисера Чадловска
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Кореограф: Саша Евтимова
Костимограф: Марија Пупучевска
Светло дизајн: Милчо Александров 

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    22-01-2021 Price: 300-400ден.