Есенски музички свечености – Гала оперски концерт

Национална Oпера и Балет, Скопје

19:00

04 - 04 Nov

Есенски музички свечености – Гала оперски концерт

Event details

Date (start) 04-11-2020
Date (end) 04-11-2020
City Скопје
Time (start) 19:00

Event map

Есенски музички свечености – Гала оперски концерт

Диригент: Иван Еминовиќ

Режисер: Дејан Прошев

Концерт мајстор: Јане Бакевски

 

Џ. Росини – Увертира од операта „СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕР“

Г. Ф. Хендел – Арија на Ксеркс од операта „ КСЕРКС “

Исполнува : Марјан Николовски

 

Џ. Росини – Арија на Фигаро од операта „СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕР“

Исполнува : Марјан Јованоски

 

Ж. Бизе – Арија на Микаела од операта „КАРМЕН“

Исполнува : Елена Голомеова

 

В. А. Моцарт – Арија на Гуљелмо од операта „ТАКА ПРАВАТ СИТЕ“

Исполнува : Драган Ампов

 

Џ. Верди – Арија на Магбет од операта „МАГБЕТ“

Исполнува : Ристе Велков

 

Ш. Гуно – Арија на Џулиета од операта „РОМЕО И ЈУЛИЈА“

Исполнува : Билјана Јосифов

 

И. Калман – Арија на Силва од операта „ВОЈВОТКАТА НА ЧАРДАШОТ“

Исполнува : Десанка Глигоријевиќ

 

Џ. Верди – Хор на циганите од операта „ТРУБАДУР“

Исполнува:Хорот на Национална опера и балет

 

Џ. Верди – Арија на Виолета од операта „ТРАВИЈАТА“

Исполнува : Наде Талевска Спасовска

 

Џ. Верди – Хор на евреите од операта „НАБУКО“

Исполнува:Хорот на НОБ

 

Ж. Бизе – Арија на Кармен од операта „КАРМЕН“

Исполнува : Ирена Кавкалевска

 

Џ. Росини – Дует на Розина и Фигаро од операта „СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕР“

Исполнуваат : Билјана Јосифов и  Марјан Јованоски

 

Ф. Чилеа – Арија на Федерико од операта „АРЛЕЗИЈАНА“

Исполнува : Зоран Сотиров

 

Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски

Корепетитори : Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Хор мајстори: Јасмина Ѓоргеска, Ѓургица Дашиќ

Учествуваат: Солистите, оркестарот и хорот на Национална опера и балет

Tickets