„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

15 May

„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Event details

Date (start) 15-05-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

52 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ
ЗАСПАНАТА УБАВИЦА
(балетска претстава)
15.5.2024 – 20.00 ч.

ДиригентНајер Нагуи  (Египет)
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Асистент–кореограф: Тетјана Белецка (Украина)
Сценограф / Koстимограф: Миодраг Табачки (Србија)
Светло дизајн: Милчо Александров
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова, Саша Евтимова, Дафина Данилоска-Кочевска, Маја Митровска-Богојевска
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Соло виолина: Климент Тодороски
Соло виолончело: Кирил Јосифов
Инспициенти: Дубравка Шопова, Тијана Тарчуговска Георгиева
Корепетитори: Марјан Василевски, Стефан Пехчевски

Настапуваат:
Принцеза Аврора: Марта Петкова (Бугарија)
Принц Дезире: Никола Хаџитанев (Бугарија)

НАСТАПУВААТ СОЛИСТИ, БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ И ОРКЕСТАРОТ НА НАЦИОНАЛНАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

„Заспаната убавица“

ТЕМА: Будење на волшебната приказна за љубовта, магијата и судбината, кои танцуваат заедно.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    18-05-2024 Price: 800-1200ден.