„ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА ЉУБОВТА“ -ОПЕРСКИ РЕЦИТАЛ (ФОАЈЕ)

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

11 Dec

„ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА ЉУБОВТА“ -ОПЕРСКИ РЕЦИТАЛ (ФОАЈЕ)

Event details

Date (start) 11-12-2020
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА ЉУБОВТА“ -ОПЕРСКИ РЕЦИТАЛ (ФОАЈЕ)

  1. Ж. Офенбах: Дует од операта „Хофманови приказни“ – Злата Тошевска и Марика Поповиќ
  2. Џ. Верди: Арија на Набуко од операта „Набуко“ – Невен Силјановски
  3. Ј. Штраус: Арија на Аделе од операта „Лилјакот“ – Ана Ројдева
  4. Џ. Верди: Арија на Ацучена од операта „Трубадур“ – Марика Поповиќ
  5. Ш. Гуно: Арија на Мефистофел од операта „Фауст“ – Невен Силјановски
  6. Џ. Верди: Арија на Амелија од операта „Бал под маски“ – Злата Тошевска
  7. Џ. Росини:Дует на две мачки – Ана Ројдева и Марика Поповиќ

 

Tickets