Гала балетски концерт – Скопско лето

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

26 Jun

Гала балетски концерт – Скопско лето

Event details

Date (start) 26-06-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Гала балетски концерт – Скопско лето

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Олга Панго,Дејан Прошев
Концерт мајстор: Климент Тодороски
Репетитори: Горан Божинов,Александра Мијалкова,Саша Евтимова,Дафина Данилоска
Кочевска,Васил Чичиашвили,Наташа Јосифовска
Инспициенти: Дубравка Шопова,Тијана Тарчуговска Георгиева
Корепетитори: Марјан Василевски,Стефан Пехчевски
„Лебедово езеро“- увертира втор чин (пред завеса)


Прв чин
1.„Лебедово езеро“ -муз.П.И.Чајковски
Антре и адаџо
Одета-Мими Поп Алексова Атанасовска
Зигфрид – Франциско Хименез Руиз (Шпанија)
Ансамбл – сите
2. „Заспаната убавица“-муз.П.И.Чајковски
Сина Птица- Веселин Трајковски
Флорин-Меланија Гоцевска
3. „Заспаната убавица“-муз.П.И.Чајковски
Розе адаџо
Принцеза Аврора- Ивана Коцевска
Четри кавалери-Алфред Јаго (Англија),Игор Веланоски,Мирослав Митрашиновиќ,Никола
Хоурсеау
4. „Дон Кихот“-муз.Л.Минкус
Па де де
Китри -Христина Наќевска
Базил-Балаж Лочеи (Унгарија)

Антре
Шест девојки -Теодора Ставревска,Меланија Гоцевска,Драгана Илиевска,Медина
Јусуфовиќ,Ивана Димкоска,Андријана Богатиноска,Виолета Карајанова,Мартина
Димовска,Мартина Цветаноска,Ева Перковска,Мила Ниновска,Исидора Китановиќ
Варијации-Аманда Роча (Бразил),Илијана Данилов,Виолета Карајанова,Ивана
Димкоска,Мартина Цветаноска,Мартина Димовска
5. Фестивал на цвеќето- муз.Е.Хелстед
Настапуваат:Ангела Велевска и Ендру Кук (Англија)
6.Танц со сабји-муз.A.Хачатуријан
Солисти – Илијана Данилов и Мирослав Митрашиновиќ
Ансамбл-Игор Веланоски,Алфред Јаго (Англија),Јан Кисилев,Агим Бафтии,Никола
Хоурсеау,Веселин Трајковски,Кристијан Јангос,Марин Анчевски,Христијан
Сарафов,Mартин Саздовски
7. „Спартак“-муз. A.Хачатуријан
Настапуваат:Марија Кичевска Шокаровска и Балаж Лочеи (Унгарија)

Втор чин
1.Танго до балчак-муз.Д.Бојаџиев
Дует-Мими Поп Алексова и Франциско Хименез Руиз (Шпанija)
2.„Самсон и Далила“ -муз.К.Сен-Санс
Дует-Саша Евтимова и Игор Веланоски
3. „Оревокршачка“ -муз.П.И.Чајковски
Розе валс
Солисти: Аманда Роча (Бразил),Мартина Димовска,Алфред Јаго (Англија),Мирослав
Митрашиновиќ
Ансамбл
Жени:Драгана Илиевска,Виолета Карајанова,Теодора Ставревска,Мартина
Цветаноска,Исидора Китановиќ,Медина Јусуфовиќ,Матеа Каревски,Ангела Велевска,Ања
Филипова,Ивана Димкоска,Ева Перковска,Мила Ниновска,Ангела Богатинова
Мажи:Ендру Кук (Англија),Веселин Трајковски,Никола Хоурсеау,Кристијан
Јангос,Мартин Саздовски,Агим Бафтии,Марин Анчевски,Христијан Сарафов

4. „Оревокршачка“ -муз.П.И.Чајковски
Па де де
Маша-Наташа Трендафилова Гицев
Принц-Балаж Лочеи (Унгарија)
5. „Рајмонда“- муз.A.Глазунов
Гран па
Солисти:
Рајмонда-Марија Кичевска Шокаровска
Жан де Бриен-Франциско Хименез Руиз (Шпанија)
Aнсамбл
Жени: Христина Наќевска,Наташа Трендафилова Гицев,Мила Ниновска,Меланија
Гоцевска,Виолета Карајанова,Драгана Илиевска,Мартина Цветановска,Медина
Јусуфовиќ,Илијана Данилов,Ивана Димкоска,Аманда Роча (Бразил),Матеа
Каревски,Мартина Димовска,Ева Перковска,Ања Филипова,Андријана
Богатиноска,Ангела Велевска
Мажи:Игор Веланоски,Мирослав Митрашиновиќ,Никола Хоурсеау,Алфред Јаго
(Англија),Ендру Кук (Англија),Веселин Трајковски,Христијан Сарафов,Јан
Кисилев,Кристијан Јангос,Агим Бафтии,Марин Анчевски

Настапуваат првенци,солисти и оркестарот на Национална опера и балет
Времетраење: 2 часа

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    26-06-2024 Price: 600-1000ден.