Есенски Музички Свечености 2020 – Концерт на Гордана Јосифова Неделковска

Национална Oпера и Балет, Скопје

19:00

06 Nov

Есенски Музички Свечености 2020 – Концерт на Гордана Јосифова Неделковска

Event details

Date (start) 06-11-2020
City Скопје
Time (start) 19:00

Event map

Есенски Музички Свечености 2020 – Концерт на Гордана Јосифова Неделковска

Концерт на Гордана Јосифова Неделковска – обоа, со пријателите: Влатко Стефановски – гитара, Страшо Темков – флејта, Елена Атанасовска–Ивановска – пијано, Инес Неделковска – пијано

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје со гордост ве поканува на концерт во рамки на фестивалот “Есенски музички свечености”,
Гордана Јосифова Неделковска – обоа, со пријателите: Влатко Стефановски – гитара, Страшо Темков – флејта, Елена Атанасовска–Ивановска – пијано, Инес Неделковска – пијано (класа Проф. Нина Костова).

ПРОГРАМА:

А. ПЈАЦОЛА – Oblivion
Г. Јосифова Неделковска – обоа, С. Темков – флејта, Е. Атанасовска Ивановска – пијано

С. ВЕРУСТ – 4th Solo de Concert Op.77
Г. Јосифова Неделковска – обоа, Е. Атанасовска Ивановска – пијано

Е. МОРИКОНЕ – Gabrilel’s oboe (Mission)

Е. МОРИКОНЕ – La Callifa
Г. Јосифова Неделковска – обоа, Инес неделковска – пијано

Е. МОРИКОНЕ – Cinema Paradiso
Г. Јосифова Неделковска – обоа, Влатко Стефановски – гитара, Елена Атанасовска Ивановска – обоа

ОБРАБОТКИ НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ
-Си заљубив едно моме – арр. Сашо Ливрински
-Јовано Јованке – арр. Васко Атанасовски
Г. Јосифова Неделковска – обоа, Влатко Стефановски – гитара

В. НИКОЛОВСКИ – Toccata
Инес Неделковска – пијано (класа Проф. Нина Костова)

Gipsy song – арр. Васко Атанасовски

Касапско оро – арр. Васко Атанасовски
Г. Јосифова Неделковска – обоа, Влатко Стефановски – гитара

Не си го продавај Кољо чифликот – арр. Кире Костов Г. Јосифова Неделковска – обоа, Влатко Стефановски – гитара, С. Темков – флејта, Е. Атанасовска Ивановска – пијано

Tickets