Национална Арена Тодор Проески

Национална Арена Тодор Проески

Детали

Address

Ул."1732" бб

City Скопје
Phone +389 2 3228 462

Национална Арена Тодор Проески

Националната арена Тодор Проески е најголемиот спортски објект во Република Македонија со капацитет од 33.011 посетители од кои 32.233 гледачи (од кои 48 посетители со телесен инвалидитет со придружник), 494 посетители во ВИП ложа (од кои 4 посетители со телесен инвалидитет со придружник) и 284 новинари.

Со овој капацитет, Националната арена се вбројува во средно големи стадиони во Европа, додека на Балканскиот полуостров е еден од десетте најголеми стадиони.

На него играат фудбалските клубови ФК Работнички и ФК Вардар, како и фудбалската репрезентација на Македонија.

All events at Национална Арена Тодор Проески

Shkupi vs Ballkani

Shkupi vs Ballkani

18-08-2022