КРУШЕВО

КРУШЕВО

Детали

Град Крушево

КРУШЕВО

Крушево е град во западниот дел на Република Македонија, во пазувите на Бушева Планина. Тој е градот на некогашната Крушевска Република. Над градот се наоѓа познатиот споменик Македониум. Со 1.350 метри надморска височина, Крушево претставува единствениот планински град во Македонија и највисокиот град на Балканот.

Сите настани во КРУШЕВО

When In Krusevo

When In Krusevo

21-06-2019