Daniela La Luz / N-H // LON Festival

N-H // LON Festival, , Струга,

20:00

15 Jun

Daniela La Luz / N-H // LON Festival

Детали за настанот

Датум (старт) 15-06-2019
Фестивал N-H // LON Festival
Локација Струга
Град
Почеток 20:00

Мапа на настанот

N-H // LON Festival

Ни претставува особено задоволство заедно со екипата од сон/звук да ви ја најавиме DANIELA LA LUZ како втор хедлајнер на фестивалот!

DANIELA LA LUZ е една од клучните фигури на германската електронска сцена, композитор, продуцент, текстописец, вокалист и ко-сопственик на издавачката куќа Parallel Berlin

Во 2010та на QWARTZ Electronic Music Awards во Париз освојува наградта со нејзината трака EllE Routine во категоријата Dancefloor & Clubbing и истата се сместува на компилацијата издадена од Syncopated Musik / Minneapolis / US), заедно со артисти како Laurie Anderson, Gudrun Gut, Alejandro Jodorowsky, François Bayle и други.

Нејзината музика многу често знае да се најде во сетовите на Laurent Garnier, Sven Väth, Ken Ishii, DVS1, Guy Gerber, Solomun, и Marcel Dettmann.

Домашна подршка: Soul Case и Herzel.

Билети

Листа на артисти

DANIELA LA LUZ

DANIELA LA LUZGermany

DANIELA LA LUZ е една од клучните фигури на германската електронска сцена, композитор, продуцент, текстописец, вокалист и ко-сопственик на издавачката куќа Parallel Berlin

Продажни места

all