N-H // LON Festival

Центар за култура „Браќа Миладиновци“, Струга

00:00

14 - 15 Jun

N-H // LON Festival

Event details

Date (start) 14-06-2019
Date (end) 15-06-2019
Venue Хангар, Летна сцена
City Струга
Time (start) 00:00

Event map

N-H // LON Festival

N-H // Lon Festival 2019 – викенд посветен на електронската музика и дигиталната уметност со 32 часа непрекинати музички и уметнички настани во Домот на Култура – Браќа Миладиновци (Струга) и други фестивалски локации.
Времето е сега. Технологијата и дигиталните медиуми како алатки на современиот уметник даваат простор за создавање на нова генерација автори кои творат во духот на ова време.

Фестивалот на дигитални уметности N-H//LON оваа година ќе го има своето прво издание и има за цел да ги афиримира современите форми на изразување и креирање како видео арт инсталации, вирутелната реалност, 3D мапинг, мастер класови кои ке третираат актуелни теми поврзани со технолошкиот развиток и електронската музика како адекватен и актуелен израз на нашето време.

Tickets

 • Фестивалски билет

  Buy tickets

  Партер, 14-06-2019 Price: 800ден.

 • Ancient Methods

  Buy tickets

  Партер, 14-06-2019 Price: 300ден.

 • DANIELA LA LUZ

  Buy tickets

  Партер, 15-06-2019 Price: 250ден.

Tickets shops

all