Ancient Methods / N-H // LON Festival

N-H // LON Festival, , Центар за култура „Браќа Миладиновци“, Струга

00:00

14 Jun

Ancient Methods / N-H // LON Festival

Детали за настанот

Датум (старт) 14-06-2019
Фестивал N-H // LON Festival
Простор Хангар
Град Струга
Почеток 00:00

Мапа на настанот

N-H // LON Festival

Наша огромна чест е да го најавиме неговиот настап на првото издание од Енхалон фестивал, не само како гигант на техно музиката и еден од најзначајните DJ-и на денешницата, туку и како креативен, морален и соничен патоказ на нашите заложби, визии и надежи за музиката и културата во Македонија.

14ти Јуни 2019 / Хангар / Струга

Ancient Methods (Persephosonic Sirens / Aufnahme+Wiedergabe)

Пионер на модерниот техно звук и амбасадор на берлинската електронска сцена. Еден од ретките продуценти кои со секоја нова плоча ги дефинира и редефинира стандардите на електронската продукција, како и технички врвен DJ кој низ современи електронски форми зближува и реинтерпретира многу музички стилови и култури, од електро и индустриски звуци преку панк и метал, се до класична, медитативна и психоделична музика. Препознатливиот библиски симбол на Ancient Methods – Хорните на Ерихон истовремено алудираат на масивната кинетичка сила присутна во неговата музика, но и на светата моќ на музиката да ги уништува ѕидовите, границите и предрасудите помеѓу луѓето.

Билети

Листа на артисти

Ancient Methods

Ancient MethodsГерманија

Пионер на модерниот техно звук и амбасадор на берлинската електронска сцена. Еден од ретките продуценти кои со секоја нова плоча ги дефинира и редефинира стандардите на електронската продукција.

Продажни места

all