TAKSIRAT FESTIVAL

S.C Boris Trajkovski, Skopje

20:00 05:00

07 - 08 Dec

TAKSIRAT FESTIVAL

Event details

Date (start) 07-12-2019
Date (end) 08-12-2019
City Skopje
Time (start) 20:00
Time (end) 05:00

Event map

ТАКСИРАТ #21

TURN SKOPJE UPSIDE DOWN!

Taksirat Festival #21, 7th December! Three stages, variety of international and domestic artists and a story of Skopje you don`t want to miss.
<strong>Продажни места:</strong>
<strong>Скопје:</strong>
Literatura.mk – ГТЦ приземје | пон-нед 9:00-21:00 | Kонтакт: 078 264 754
Југотон – ГТЦ први кат | пон-пет 9:00-21:00, саб 9:00-15:00 | Контакт: 02 323 9860
Literatura.mk – ул.Македонија | пон-нед 9:00-21:00 | Контакт: 078 264 754
Универзална Сала – Бул. Партизански одреди бб | 8:00-20:00 | Контакт: 02 324 5614
МКЦ – Кеј Димитар Влахов бр.15 | вто-саб 13:00-20:00 | Контакт: 02 311 5225
Цвеќарница Розе – Веро 2 | пон-саб 8:00-22:00, нед 8:00-14:00 | Контакт: 02 3061 364
Кафе Браво – ТЦ Буњаковец | пон-саб 8:00-00:00, нед 18:30-00:00
Штанд – Skopje City Mall | пон-нед 12:00-20:00
Tobako Shop Expanda – Skopje City Mall | пон-нед 10:00-22:00| Контакт: 078 363 219
<strong>Куманово:</strong>
Кафе бар Агора – T.Ц. Гарнизон | пон-нед 8:00-1:00
<strong>Тетово:</strong>
Тобако Монако – ул.Илинденска бр.176 | пон-нед 6:00-24:00 | Контакт: 070 428 307
Гранд Тобако – ул.29 Ноември бр.107 лок 2 | пон-саб 8:00-20:00, нед 8:00-14:00 | Контакт: 070 428 307
<strong>Гостивар:</strong>
Вона Пет – ул.Живко Брајковски бр.15 | пон-пет 9:00-17:00 | Контакт: 078 399 228
<strong>Велес: </strong>
Унисон – ул.Благој Ѓорев бр.9 | пон-пет 9:00-17:00 | Контакт: 070 375 887
<strong>Штип: </strong>
Coffee Lab – Кеј Маршал Тито | пон-нед 8:00-00:00 | Контакт: 074 202 222
<strong>Битола: </strong>
Literatura.mk – Широк Сокак бр.40 | пон-нед 9:00-21:00
<strong>Прилеп:</strong>
T.A. Бран – ул.Пере Тошев бр.75 | пон-саб 8:30-19:30 | Контакт: 048 411-188
<strong>Охрид:</strong>
Т.А. Глобус Травел – ул.Кузман Јосифовски бр.2 | пон-пет 9:00-21:00, саб 10:00-20:00 | Контакт: 078 421 454
<strong>Кичево:</strong>
T.A. Меридијан – бул.Ослободување лок.8 | пон-пет 9:00-17:00, саб 9:00-14:00 | Контакт: 070 355 600
<strong>Кочани:</strong>
Т.А. Либеро Травел – ул.Теодосија Паунов 16/2 | пон-саб 8:00-20:00 | Контакт: 072 272 800
<strong>Македонска Каменица:</strong>
Cliff Of Moher Pub – ул.Маршал Тито | пон-чет 7:00-00:00, пет-саб 7:00-1:00 | Контакт: 078 431 249
<strong>Приштина:</strong>
Rave Travel – Rr. Fehmi Agani, Hymja 20 / Kati 3, ( Kafet e Vogla Monro) | пон-чет 11:30-18:00, пет 11:30-17:30 | Контакт: +383 49 759 859

Tickets

 • Ticket

  Buy tickets

  Parter, 07-12-2019 Price: 500ден.

 • Sven Väth

  Buy tickets

  Parter, 08-12-2019 Price: 500ден.

 • Sven Väth

  Buy tickets

  VIP, 08-12-2019 Price: 1000ден.

Artists list

CHASE & STATUS

CHASE & STATUSUK

Британските бејс продуценти и херои на електронската сцена спремни со моќен сет за фестивалското Таксират финале! Повеќе од 16 години активна продукција и безброј енергични настапи на сите светски фестивали, говорат за Saul Milton и Will Kennard, познати како Chase & Status.

HLADNO PIVO

HLADNO PIVOCRO

Hladno pivo доаѓаат на Taksirat Festival #21, за да ни одржат лекција која спојува генерации.

НИЈЕ СВЕ ТАКО СИВО, кога можеш во Браво на пиво!

PETER BJORN & JOHN

PETER BJORN & JOHNSWE

Авторите на светскиот познат хит „Young Folks“, Peter Bjorn and John стигаат на Taksirat Festival #21. Повеќе од две децении посветеност и свирење низ различни координати на светот, секој нивен албум звучи како прво заљубување во музиката.

BEOGRADSKI SINDIKAT

BEOGRADSKI SINDIKATSRB

Легендите од Дорчол на 7-ми декември во СЦ „Борис Трајковски“, ветуваат енергичен настап со гласни пораки без забранети теми.

„Bssst… Tišinčina!“, „Govedinа“, „Svi zajedno“, „Oni su“, „Diskretni heroji“ ќе бидат дел од the best of настапот на Таксират 21.

Tickets shops

taksiratlii