СРЦ „Кале“

СРЦ „Кале“

Детали

Address

St. Lazar Licenovski 31

City Skopje
Phone +389 2 321 1655

СРЦ „Кале“

Спортско рекреативен центар Кале или само СРЦ Кале е мулти-функционална спортска сала во Македонија. Салата се наоѓа на левата страна на Вардар во близина на Националната Арена „Филип II Македонски“ во Скопје. Големата сала била домашен терен на ракометниот клуб Вардар,[1] додека малата сала припаѓа под концесија на кошаркарскиот клуб Вардар.

Салата е уште позната и како “Македонска ракометна тврдина”. Главно салата се користи за ракометни натпревари, но покрај ракометот во салата се одржуваат и други спортски настани како: бокс, борење, кошарка, одбојка, футсал како и музички концерти.[