ZJM Big Band Orchestra Plays Frank Zappa

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

01 Dec

ZJM Big Band Orchestra Plays Frank Zappa

Event details

Date (start) 01-12-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ZJM Big Band Orchestra Plays Frank Zappa

Френк Запа претставува една од најкарактеристичните музички фигури кои го одбележаа 20тиот век и се смета за еден од најиновативните и стилски најразновидните музичари на неговата генерација. Тој е американски музичар, композитор, текстописец и водач на бенд чија работа се карактеризира со нонконформизам, импровизација во слободна форма, звучни експерименти, музичка виртуозност и сатира на американската култура.

Не пропуштајте да бидете дел од уште едно несекојдневно шоу и да ужувате во биг бенд аранжманите на музиката на Запа, во изведба на ЗЏМ Биг Бенд Оркестарот. На сцената на Филхармонија, на Биг Бендот ќе му се придружи, за Вас веќе познатиот австриски диригент, маестро Зиги Фајгл.

Tickets