CONCERT OF FRANCESCO TRISTANO

Македонска Филхармонија, Скопје

20:30

23 Jul

CONCERT OF FRANCESCO TRISTANO

Event details

Date (start) 23-07-2022
City Скопје
Time (start) 20:30

Event map

CONCERT OF FRANCESCO TRISTANO

Музичко патување со големата звезда и фантастичен музичар ФРАНЧЕСКО ТРИСТАНО, под раководство на нашиот добро познат музичар и диригент ЏИЈАН ЕМИН, заедно со оркестарот на ФAMEС, составен од млади музичари од Европа.
Исклучително интересен концерт на кој ќе имаме можност да го слушнеме
фантастичниот и светски познат пијанист, продуцент и композитор Франческо
Тристано кој ќе настапи заедно со ФАМЕС оркестарот, составен од млади талентирани
музичари од европските земји и Македонија, под раководство на нашиот познат
мултиталениран музичар и диригент Џијан Емин.

Досега веќе беа реализирани два големи концерти, првиот на отворањето на фестивалот
Скопско Лето, а потоа и концертот со клецмер музика заедно со познатите музичари
Оливие Труан и Колсимча.
На 23 јули со овој фантастичен концерт, различен по содржина од сите претходни
завршува ова музичко патување на младите таленти и врвните професионални
музичари.

Билетите за овој концерт се по специјална цена од 300 денари и 150
денари за студенти и ученици.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    23-07-2022 Price: 150-300ден.