Stand-up на ПРВО ПА ЖЕНСКО

МКЦ клуб & ресторан, Скопје

20:00

26 May

Stand-up на ПРВО ПА ЖЕНСКО

Event details

Date (start) 26-05-2022
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Stand-up на ПРВО ПА ЖЕНСКО

Како дел од програмата на десеттото јубилејно издание на единствениот фестивал за феминистичка култура и акција ПРВО ПА ЖЕНСКО на 26 мај со почеток од 20 часот, во МКЦ Клуб ќе се одржи првиот феминистички стендап!

Во линија со овогодинешниот фестивалски фокус на субверзивнта моќ на хуморот и комедијата, на стендап ќе ги гледаме Ангела Стојановска, Софија Ристевска и дрег кралот Борис Геј.

Заземањето на (неретко) ексклузивно хетеронормативниот простор на хуморот и комедијата е всушност од суштинско значење за да се наметне гледиштето на оние кои се најчесто мета на подбив. Затоа решивме да овозможиме простор за наративите коишто им се смеат на исмејувачите и отскокнуваат од рамките на „хехе“ хуморот.

Ова издание на Прво па женско е поддржано од: Шведска и The Kvinna till Kvinna Foundation, Фрида – фондот за млади феминистки, Зигрид Раусинг Траст и Министерство за култура.

Tickets