Rage Against The Machine Real Tribute

Станица 26, Скопје

20:00

20 Apr

Rage Against The Machine Real Tribute

Event details

Date (start) 20-04-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Rage Against The Machine Real Tribute

Rage Against The Machine Real Tribute започна со работа уште во 2008 година во желба да му оддаде почит на еден од од најголемите бендови досега, Rage Against the Machine, како што заслужуваат да бидат почитувани.

Од 2017 година, бендот работи надвор од границите на Србија, во Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина
Црна Гора и Грција и неколку Европски концерти.

Некои од позначајните настапи што бендот ги реализираше се: „Exit“ во Нови Сад, „ЛАК ФЕСТ, „ОДБИ/ОДОПИРАЈ“ во Кикинда, „СЕЛТСКИ ЏЕМ“ во Вршац, култ „КРШИЊЕ НА ТИШИНАТА“, фестивалот „Белград живее ноќе“ во Белград, како и во некои од најпознатите Белградски места за одржување концерти, меѓу кои особено треба да се издвојат клубовите Академија, КСТ, СКЦ дневна соба.

Бендот ја делеше сцената со многу локални мејнстрим и андерграунд актери бендови како Eyesburn, Kanda, Kodža I Nebojša, Block Out, Overdrive, Iskaz, Downstroy, Напрсток, Soulcage, Sicksoul, Siempre Peligroso, Hush the Dog, Пикник, возбуда, Жолта минута, Селански бунт,
YOX и многу други.

Паралелно со работата во овој бенд, членовите на бендот се активни и на полето на авторската музика во рамките на
бендови Forgotten Scream, Direct drive, Drum, ex Deca Apocalypse.

Tickets

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20