„ПИЈАНОТРОН“ Звездан Ружиќ @ Скопско лето

Куршумли Ан, Скопје

20:30

21 Jun

„ПИЈАНОТРОН“ Звездан Ружиќ @ Скопско лето

Event details

Date (start) 21-06-2024
City Скопје
Time (start) 20:30

Event map

„ПИЈАНОТРОН“ Звездан Ружиќ @ Скопско лето

Свечено отворање на 45 издание на фестивалот Скопско лето, со ексклузивен концерт на
хрватскиот уметник, пијанист и композитор Звездан Ружиќ во Куршумли Ан на 21 јуни!

Повеќенаградениот хрватски пијанист и композитор Звездан Ружиќ ќе настапи на отворањето на
Скопско лето! Звездан доаѓа во Скопје со својот уникатен проект „Пијанотрон“. Пијанотрон е
комбинација од пијано, мелотрон и педали на кои Звездан свири со нозете. Накратко – Звездан е
човек – оркестар! Иако Звездан е академски џез пијанист, тој го опишува Пианотрон како филмска
музика, украсена со влијанија од џезот, класичната, поп, рок и етно музиката. Звездан има
соработувано со многу големи уметници, како што се: „2Cellos“, „Harlem Gospel Choir“, Јосипа
Лисац, Масимо Савиќ, Нели Андреева, Лука Паљетка и многу други. Со неговата музика има
настапувано низ целиот свет: од Америка, низ Европа, одржа две големи турнеи во Кина, а со
„2Cellos“ одржа голема турнеја во Јапонија, Австралија и Нов Зеланд.

Tickets

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20