MAVI PHOENIX

Младински Културен Центар, Скопје

21:00

10 May

MAVI PHOENIX

Детали за настанот

Датум (старт) 10-05-2019
Простор Дансинг сала
Град Скопје
Почеток 21:00

Мапа на настанот

Taksirat + Прво Па Женско PRESENT MAVI PHOENIX & Local support: Bon Praskiza | Donplaya | Prince$$ Donatsu

Првиот концерт на Таксират оваа година е на ПРВО ПА ЖЕНСКО: Mavi Phoenix на 10 МАЈ во МКЦ!

Spread the word! „Lo-Fi pop heroine Mavi Phoenix will bewitch you“ (The Fader)

Дваесет и две годишната Мави Феникс која живее во Виена, а потекнува од Линц, Австрија, покажува дека со вистински талент уметникот може да стекне интернационална слава без разлика на тоа од каде доаѓа. Ја почнува својата музичка кариера на само 11 години со пеење, рапување и продукција. Уште од тоа време развива свој уникатен стил, а сега станува сѐ попозната и достигнува огромен успех. Нејзината музика го има привлечено вниманието на неколку светски познати брендови или авторитети во музиката (како i-D, Nylon, Pitchfork, The Line of BestFit, The Fader и COLORS) кои веќе ја имаат повикано да настапува. Лани Мави Феникс имаше настапи на неколку големи европски фестивали, вклучително и на The Great Escape и Primavera Sound (во Барселона и Порто), а на 10 мај премиерно ја слушаме во живо на Прво па женско во МКЦ, поддржано од Таксират.

Билети

Листа на артисти

Mavi Phoenix

Mavi PhoenixAustria

Дваесет и две годишната Мави Феникс која живее во Виена, а потекнува од Линц, Австрија.
Ја почнува својата музичка кариера на само 11 години со пеење, рапување и продукција.

Предгрупи

Bon Praskiza | Donplaya | Prince$$ Donatsu

Bon Praskiza | Donplaya | Prince$$ Donatsu

Macedonia

Продажни места

ppz