MAVI PHOENIX

Младински Културен Центар, Скопје

21:00

10 May

MAVI PHOENIX

Event details

Date (start) 10-05-2019
Venue Дансинг сала
City Скопје
Time (start) 21:00

Event map

Taksirat + Прво Па Женско PRESENT MAVI PHOENIX & Local support: Bon Praskiza | Donplaya | Prince$$ Donatsu

Првиот концерт на Таксират оваа година е на ПРВО ПА ЖЕНСКО: Mavi Phoenix на 10 МАЈ во МКЦ!

Spread the word! „Lo-Fi pop heroine Mavi Phoenix will bewitch you“ (The Fader)

Дваесет и две годишната Мави Феникс која живее во Виена, а потекнува од Линц, Австрија, покажува дека со вистински талент уметникот може да стекне интернационална слава без разлика на тоа од каде доаѓа. Ја почнува својата музичка кариера на само 11 години со пеење, рапување и продукција. Уште од тоа време развива свој уникатен стил, а сега станува сѐ попозната и достигнува огромен успех. Нејзината музика го има привлечено вниманието на неколку светски познати брендови или авторитети во музиката (како i-D, Nylon, Pitchfork, The Line of BestFit, The Fader и COLORS) кои веќе ја имаат повикано да настапува. Лани Мави Феникс имаше настапи на неколку големи европски фестивали, вклучително и на The Great Escape и Primavera Sound (во Барселона и Порто), а на 10 мај премиерно ја слушаме во живо на Прво па женско во МКЦ, поддржано од Таксират.

Tickets

  • Стандарден билет

    Buy tickets

    Партер, 10-05-2019 Price: 250ден.

Artists list

Mavi Phoenix

Mavi PhoenixAustria

Дваесет и две годишната Мави Феникс која живее во Виена, а потекнува од Линц, Австрија.
Ја почнува својата музичка кариера на само 11 години со пеење, рапување и продукција.

Support artists

Bon Praskiza | Donplaya | Prince$$ Donatsu

Bon Praskiza | Donplaya | Prince$$ Donatsu

Macedonia

Tickets shops

СКОПЈЕ

LITERATURA.MK – EAST GATE MALL
LITERATURA.MK – VERO JUMBO
LITERATURA.MK – ГТЦ ПРИЗЕМЈЕ
LITERATURA.MK – Ул. Македонија
LITERATURA.MK – RAMSTORE MALL
LITERATURA.MK – ТЦ БУЊАКОВЕЦ
LITERATURA.MK – SKOPJE CITY MALL
ЈУГОТОН – ГТЦ 1 кат

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

СТРУМИЦА

ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2
LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4

КУМАНОВО

Кафе Бар АГОРА – T.Ц. Гарнизон

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

CLIFF OF MOHER PUB – Маршал Тито

БИТОЛА

TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак
LITERATURA.MK 2 – Широк Сокак 40

ГОСТИВАР

TOBACCO BNB – ул ЈНА бр.1
ВОНА ПЕТ – ул. Живко Брајковски 15

ТЕТОВО

ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2
ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176

ОХРИД

TA ВИС ПОЈ – Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИШТИНА

RAVE TRAVEL – PRISTINA – Fehmi Agani Street 20
rave-travel.com