МАКЕДОНИСИМО МАКЕДОНСКА ОРКЕСТАРСКА ПРЕМИЕРА втор концерт

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

31 Mar

МАКЕДОНИСИМО МАКЕДОНСКА ОРКЕСТАРСКА ПРЕМИЕРА втор концерт

Event details

Date (start) 31-03-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

МАКЕДОНИСИМО МАКЕДОНСКА ОРКЕСТАРСКА ПРЕМИЕРА втор концерт

ВТОР КОНЦЕРТ со македонската (воедно и балканска) премиера на
оркестарска верзија на МАКЕДОНИСИМО на СИМОН ТРПЧЕСКИ и

пријателите

Поради голем интерес и распродаден прв концерт, Камерниот оркестар
„АЈГА“ во соработка со КултурОп и на ВТОР КОНЦЕРТ Ви ја претставуваат
македонската, а воедно и балканска премиера на оркестарската верзија на
проектот МАКЕДОНИСИМО на СИМОН ТРПЧЕСКИ и пријателите. Концертот
ќе се одржи на 31 март 2024 година од 20 часот на големата сцена
на Македонската филхармонија.
Свечено отворање на првото издание на Фестивалот СКОПЈЕ
ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ.
Македонска премиера на оркестарска верзија на МАКЕДОНИСИМО!
СИМОН ТРПЧЕСКИ и пријателите
По исклучително успешната светска оркестарска премиера на проектот
МАКЕДОНИСИМО во една од најпрестижните концертни сали во светот –
Музикферајн (Musikverein) во Виена заедно со Тонкунстлер оркестарот од
Австрија под диригентската палка на нивниот шеф-диригент Маестро Јутака
Садо,
Камерниот оркестар „АЈГА“ во соработка со КултурОп Ви ја претставуваат
Македонската, а воедно и балканска премиера на оркестарската верзија на
проектот МАКЕДОНИСИМО!
МАКЕДОНИСИМО / оркестарска верзија
– транскрипции на македонска традиционална музика
од Панде Шахов
во соработка со Симон Трпчески
Овој проект му го посветуваме на македонскиот народ!
СИМОН ТРПЧЕСКИ / Квинтет МАКЕДОНИСИМО
Симон Трпчески – пијано
Хидан Мамудов – кларинет, саксофон и кавал
Александар Краповски – виолина
Александар Сомов – виолончело
Влатко Нушев – удиралки
Камерен оркестар АЈГА
Диригент – Ана Спасовска
Специјални гости:Паскал Краповски – виолончело
Владимир Крстев – виолина
Александар Димитров – виолончело

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    31-03-2024 Price: 1000-1500ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20