Jingle Bells Symphony

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

18 Dec

Jingle Bells Symphony

Event details

Date (start) 18-12-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Jingle Bells Symphony

Предновогодишена концертна бајка на Sarah Mace & the Christmas Girls и Камерен Оркестар на Битола

На 18.12.2023 година, со почеток во 20 часот, во Македонска Филхармонија, Sarah Mace & the Christmas Girls и Камерниот Оркестар на Битола ексклузивно ќе ја оживеат премиерата на една поинаква зимска концертна приказна насловена како “Jingle Bells Symphony”

Концертот вклучува аранжмани за оркестар и пет уникатни женски вокали, на најпопуларните Божиќни песни во светот, како “Jingle Bells”, “Santa Claus is comin to town”, “Deck the halls”, “All I want for Christmas”  и многу други.

Оваа празнична бајка ќе биде испеана од исклучителните гласови на Сара Мејс, Калина Велковска, Полина Тасева, Ана Петановска и Теа Богатинова, музички сплотени со маестралните музичари од Камерниот оркестар на Битола, под диригентската палка на единствениот Владимир Димовски.

Не пропуштајте ја зимскта музичка бајка која ќе се вреже длабоко во секое сеќавање и ќе им пружи уживање на сите сетила.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    18-12-2023 Price: 600-1000ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20