ЗА ПРВПАТ ВО СКОПЈЕ ИВО ПОГОРЕЛИЌ

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

22 Apr

ЗА ПРВПАТ ВО СКОПЈЕ ИВО ПОГОРЕЛИЌ

Event details

Date (start) 22-04-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ЗА ПРВПАТ ВО СКОПЈЕ ИВО ПОГОРЕЛИЌ

Големата југословенска ѕвезда Иво Погорелиќ за првпат во Скопје.

Роден во Белград, познат по неговите извонредни интерпретации, кои му донесоа голем број следбеници, пофалби и критики од музичките експерти. Погорелич привлече големо внимание од светската музичка јавност во 1980 година како лауреат на престижниот 14-ти Меѓународен натпревар за пијано во Монтреал, каде во финалето одржа спектакуларна изведба на Третиот концерт за пијано на Сергеј Прокофјев.
“Неговите евокативни интерпретации, обликувани од префинет музички вкус, ги проширија хоризонтите на литературата за пијано…“
Легендарниот пијанист ја одбележа класичната музичка сцена на нашето време. Неговиот уникатен музички талент и иновативниот пристап го ставија меѓу најоригиналните музички умови на денешницата. Благодарение на неговите бескомпромисни уметнички критериуми и посветената потрага по идеалот на музичкото изразување, Погорелич, за повеќе од четири децении свирење, оствари автентични достигнувања, ценети и од публиката и од критиката, додека неговите концерти ширум светот се здобија со статус на “со нетрпение очекувани култни настани”.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    22-04-2023 Price: 1800-3000ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

LITERATURA.MK – EAST GATE MALL
LITERATURA.MK – VERO JUMBO
LITERATURA.MK – ГТЦ ПРИЗЕМЈЕ
LITERATURA.MK – Ул. Македонија
LITERATURA.MK – RAMSTORE MALL
LITERATURA.MK – ТЦ БУЊАКОВЕЦ
LITERATURA.MK – SKOPJE CITY MALL
ЈУГОТОН – ГТЦ 1 кат

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

СТРУМИЦА

ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2
LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4

КУМАНОВО

Кафе Бар АГОРА – T.Ц. Гарнизон

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

CLIFF OF MOHER PUB – Маршал Тито

БИТОЛА

TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак
LITERATURA.MK 2 – Широк Сокак 40

ГОСТИВАР

TOBACCO BNB – ул ЈНА бр.1
ВОНА ПЕТ – ул. Живко Брајковски 15

ТЕТОВО

ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2
ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176

ОХРИД

TA ВИС ПОЈ – Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИШТИНА

RAVE TRAVEL – PRISTINA – Fehmi Agani Street 20
rave-travel.com