Indexi & Prijatelji

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

28 Oct

Indexi & Prijatelji

Event details

Date (start) 28-10-2022
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Indexi & Prijatelji

Со концертниот спектакл „ИНДЕКСИ И ПРИЈАТЕЛИТЕ“ на 28.10 2022 година во концертната сала на Филхармонија ја славиме 60-годишнината од основањето на култниот сараевски бенд ИНДЕКСИ. Концертот во Скопје е дел од регионалната тура, во организација на компанијата MUSIC TIME, а за која од различни краеви на светот ќе се соберат живите членови на бендот: Фадил РеџиќНено Јурин, Мирослав Шарановиќ, Синан Алимановиќ, Пецо ПетејВладо Правдиќ, легендарниот клавијатурист на Бијело Дугме кој музичката кариера ја започна во Индекси, и гитаристите Мурис Варајиќ и Иван Кукиќ.

На сцената нẻ очекува спој на поискусни и на млади пејачи, но сите со одлични вокални квалитети: Дадо ТопиќСаша Драгаш, Нено Белан, Бранко Ѓуриќ–ЃуроДино ЈелушиќНермин ПушкарБојана СтаменовАмел ЌуриќАида Мушановиќ- АрсиќТамара ТодевскаСара Војичиќ, и Дејан Цукиќ.

Индекси е најдолготрајната и најзначајната босанска поп-рок група и една од најдобрите екс-ју бендови која жареше и палеше од 1962 до 2001 година.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    28-10-2022 Price: 1200-1900ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20