FIBA BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

С.Ц. Борис Трајковски, Скопје

18:00

21 Sep

FIBA BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Event details

Date (start) 21-09-2022
City Скопје
Time (start) 18:00

Event map

FIBA BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Почитувани љубители на спортот, љубители на кошарката, Скопје за прв пат во својата историја има чест да биде домаќин на квалификационен турнир од официјалната кошаркарска лига на шампиони во организација на светската кошаркарска федерација ФИБА.
Нашата „тафталиџанска“ и градска гордост, екипата на ТФТ, храбро го прифати предизвикот да биде домаќин на великани од самиот врв на европската кошаркарска елита.
Во период од 21.9 – 25.9. 2022 година, во спортскиот центар Борис Трајковски, во три натпреварувачки дена, преку елиминационен систем на натпревари, Европа ќе го добие новиот учесник во групната фаза од лигата на шампионите.
За престижното „столче“ во елитата, покрај нашиот ТФТ, како минатогодишен освојувач на купот на Македонија, ќе се борат и романскиот ЦСО Волунтари, швајцарски Фрибург, најтариот британски кошаркарски клуб Лестер Рајдерс, како и одлично познатите Кемниц од Германија и Тофаш Бурса кој ни доаѓа од силната турска кошаркарска лига.

Tickets

 • SEMIFINAL 1 (TOFAS BURSA - WINNER QF1)

  Buy tickets

  18:00 часот, 23-09-2022 Price: 200ден.

 • SEMIFINAL 2 (FRIBOURG OLYMPIC - WINNER QF2)

  Buy tickets

  21:00 часот, 23-09-2022 Price: 200ден.

 • ДНЕВЕН БИЛЕТ SEMIFINALS

  Buy tickets

  ВАЖИ ЗА ДВАТА НАТПРЕВАРИ, 23-09-2022 Price: 300ден.

 • ДНЕВЕН БИЛЕТ – ПОКРАЈ ТЕРЕН SEMIFINALS

  Buy tickets

  ВАЖИ ЗА ДВАТА НАТПРЕВАРИ, 23-09-2022 Price: 1500ден.

 • FINAL MATCH

  Buy tickets

  20:00 часот, 25-09-2022 Price: 200ден.

 • FINAL MATCH

  Buy tickets

  ПОКРАЈ ТЕРЕН, 25-09-2022 Price: 1500ден.

Tickets shops

18ddv