Destiny Quartet

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

18 Apr

Destiny Quartet

Event details

Date (start) 18-04-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Destiny Quartet

Destiny Quartet е меѓународен музички проект во кој како арананжер на музиката се потпишува светски познатиот композитор Маурицио Абени, кој соработува со Андреа Бочели, Луис Бакалов и ред други големи имиња во музичката индустрија, како и со инжиниерот на звук Марко Страчони со над 500 филмски саундтракови, Оскар, Златен Лав и Златен глобус. Меѓу нивните оригинални аранжмани се безвременските музички теми како El Choclo, Tico-Tico, Miserlou-Flamenco, Ederlesi, Black Eyes, Ladybug, Scent of a Woman, Nah Neh Nah многу други, кои се дел од нивниот албумот Feeling for a Woman. На настапите Destiny Quartet се претставува со двочасовно концертно шоу на еден несекојдневен и уникатен концертен настап со оригинално сценарио, импресивна кореографија и впечатливи визуелни ефекти кои
нема да ве остават рамнодушни. По успешните настапи во Австрија, Франција, Велика Британија премиерно и во Скопје во салата на Македонската Филхармонија

Бидете дел од овој ЕКСКУЗИВЕН ПРЕМИЕРЕН КОНЦЕРТ , а како изненадување за публиката најавуваме СПЕЦИЈАЛНИ ГОСТИ.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    18-04-2024 Price: 1000-2000ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20