Блуз и Соул Фестивал

Куршумли Ан, Скопје

20:30

18 Sep

Блуз и Соул Фестивал

Event details

Date (start) 18-09-2021
City Скопје
Time (start) 20:30

Event map

Блуз и Соул Фестивал

CROSSROAD BLUES BAND

CROSSROAD B.B. е музичка формација од Прилеп, формирана 1997 год. од двајца фанатични влубеници во блуз музиката односно Александар Дворчанец – Сале и Бранко Нешкоски – Бане. Можеби гранитното опкружување околу градот или пак аромата на тутунот која се шири по градските улици, се покажаа како успешна почва за развој на блузот. Од локална атракција низ годините CROSSROAD B.B. прерасна во еден сериозен бенд кој музицира покрај во својот град, во скоро сите градови на Македонија, а од 2008 год. па се до 2018 год. настапува на скоро сите престижни фестивали и места во регионот каде се негува и свири блуз.

Natasha Miha in Blues 

Соло-артист, студиски музичар, едукатор и член на Station: Innermost. Нејзината сестраност, музичкото познавање како и вокалните способности и овозможуваат да изведува широк спектар на музички стилови со креативност, емоција и техничка маестралност.

Tickets