Blues & Soul Festival 2019

Станица 26, Скопје

21:00

12 - 13 Sep

Blues & Soul Festival 2019

Детали за настанот

Датум (старт) 12-09-2019
Датум (крај) 13-09-2019
Локација Станица 26
Град Скопје
Почеток 21:00

Мапа на настанот

Blues & Soul Festival 2019

Дирекција за култура и уметност на Скопје, со гордост ви го претставува Blues & Soul Festival, кој ќе се одржи на 12-ти и 13-ти септември, во познатиот скопски клуб – Станица 26, почеток 21:00 часот.

12.09.2019 – четврток

— “Zippy Nappers” (GRC) —
Alexandra Gkountoulia – вокал
Charis Grigoriadis – бас
Spyros Misokefalos – гитара

— “Leon Hendrix & Fulvio Feliciano Band IN NAME OF JIMI” (ITA/USA) —
Leon Hendrix – гитара
Fulvio Feliciano – гитара
Marco D’Angelo – бас
Luca Mariani – тапани

13.09.2019 – петок

— “Török Fehér Duó ” (HUN) —
Ádám Török – флејта
Ádám Fehér – гитара

— “The Mole Pack” (MKD) —
Димитар Даневски – ритам и главна гитара
Глигор „Гишо“ Динев – тапани и перкусија
Теодор Бошков – бас гитара
Александар Ѓорѓиески – вокал и усна хармоника
Златко Андријевски – гитара
Влатко Сапламаев – клавијатура

Билети