Baroque Chamber Opera Dido & Aeneas

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

20 Sep

Baroque Chamber Opera Dido & Aeneas

Event details

Date (start) 20-09-2019
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Baroque Chamber Opera Dido & Aeneas

Почитувани,

Уметничкиот центар ПОЛИФОНИЈА со гордост ви ја најавува Автентичната изведба на најпознатата опера од најголемиот Британски композитор Хенри Пурсел на 20 ти Септември со почеток во 20ч во Камерната сала на Македонската Филхармонија. Проектот е поддржан од Министерството за Култура и Гете-Институтот во Скопје.

 

Љубовната приказна на ДИДО и ЕНЕЈ за прв пат во Македонија изведувана од специјални гости:

 

  •  ГАП од Германија- Еден од најбараните барокни ансамбли во Европа
  • Васил Гарванлиев – кој по својата светска кариера за прв пат настапвува со оперска улога пред нашата публика,
  • Криста де Силва – Канадската ултра- популарна оперска дива  за прв пат пред македонската публика
  •  Лаура Џин  Елигсен – Канадска солистка од ШтацОпер Виена
  •  ИН МЕДИАС РЕС – Ансалмблот на Полифонија

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    20-09-2019 Price: 300-500ден.