APOCALYPTICA Plays Metallica vol. 2

С.Ц. Борис Трајковски, Скопје

20:00

29 Nov

APOCALYPTICA Plays Metallica vol. 2

Event details

Date (start) 29-11-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

APOCALYPTICA Plays Metallica vol. 2

ТАКСИРАТ Фестивал ви претставува:

Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 Tour 2024 во Скопје!
Една од најжестоките светски лајв атракции, symphonic metal бендот Apocalyptica доаѓа во Скопје за отварањето на 26.Таксират Фестивал!
Ова е нивната досега најатрактивна и најголема светска турнеја со наслов „Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 “, а кај нас ќе бидат гости на 29-ти ноември во „Борис Трајковски“. Спојувајќи ја класичната музика со хеви метал како никој досега, Apocalyptica за кратко време станаа светска атракција!
Со оваа оригинална идеја и врвна интерпретација на најголемите хитови на Metallica, момците од Apocalyptica докажаа дека универзалниот јазик на одличната музика не познава жанровски ограничувања, а резултат на тоа се и стотиците илјади продадени албуми, бројни турнеи и фанови ширум светот. На нивните албуми гостувале:
Sandra Nasic od Guano Apes, Dave Lombardo (Slayer) , Ville Valo (HIM), Lauri Ylönen ( Rasmus), Till Lindemann (Rammstein), Corey Taylor (Slipknot) Adam Gontier( Three Days Grace) , Gavin Rossdale,( Bush) и многу други.
Годинава Таксират не слави ништо, али секогаш ни треба повод за добри концерти. Ова е само почеток!

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    29-11-2024 Price: 900-1200ден.