40 FINGERS

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

07 Apr

40 FINGERS

Event details

Date (start) 07-04-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

40 FINGERS

Италијанскиот квартет гитари 40 Fingers кој на еден посебен начин

преку т.н. fingerpicking техника на свирење истражуваат нови звучни универзуми, изведувајќи широк репертоар на оригинални дела до познати музички теми аранжирани за четири гитари. Реинтерпретација на одличните класици на модерната рок и поп музика,

од Piazzollа до Beatles, од Dire Straits, Queen до Eric Clapton, изразувајки се во различни музички правци од џез до латиноамериканската музика.

Со повеќе од 90 милиони прегледи он-лајн се новата музичка атракција во светот.

Најлегендарните песни и најдобрите звуци испреплетени и претставени на едно несекојдневно музичко шоу.

Она што следи е возбудливо искуство за публиката.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    07-04-2023 Price: 1000-1800ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

LITERATURA.MK – EAST GATE MALL
LITERATURA.MK – VERO JUMBO
LITERATURA.MK – ГТЦ ПРИЗЕМЈЕ
LITERATURA.MK – Ул. Македонија
LITERATURA.MK – RAMSTORE MALL
LITERATURA.MK – ТЦ БУЊАКОВЕЦ
LITERATURA.MK – SKOPJE CITY MALL
ЈУГОТОН – ГТЦ 1 кат

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

СТРУМИЦА

ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2
LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4

КУМАНОВО

Кафе Бар АГОРА – T.Ц. Гарнизон

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

CLIFF OF MOHER PUB – Маршал Тито

БИТОЛА

TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак
LITERATURA.MK 2 – Широк Сокак 40

ГОСТИВАР

TOBACCO BNB – ул ЈНА бр.1
ВОНА ПЕТ – ул. Живко Брајковски 15

ТЕТОВО

ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2
ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176

ОХРИД

TA ВИС ПОЈ – Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИШТИНА

RAVE TRAVEL – PRISTINA – Fehmi Agani Street 20
rave-travel.com