Хофманови Приказни

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

16 Feb

Хофманови Приказни

Event details

Date (start) 16-02-2019
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ХОФМАНОВИ ПРИКАЗНИ – ЖАК ОФЕНБАХ

„Хофманови приказни“ е опера напишана од Жак Офенбах. Либретото на француски јазик е напишано од страна на Жил Барбиер и базирано е врз три кратки приказни напишани од страна Е. Т. А. Хофман. Како главен протагонист во операта е искористен Хофман лично. Барбиер и Мишел Кери претходно имаат напишано претстава „Хофманови приказни“ која била продуцирана во театарот Одеон во Париз во 1851 година и која Офенбах ја има гледано.

Диригент: Андреа Черта (Италија)
Режисер: Урсула Хорнер (Австрија)
Сценограф: Марија Ветероска
Костимограф: Марија Пупучевска
Кореограф: Урсула Хорнер, Олга Панго
Концерт мајстор: Климент Тодороски
Асс. Режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Асс.костимограф: Марта Трендафилова
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓоргеска, Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреј Наунов
Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски       
Суфлери: Павлина Здравкова Светлана Георгиевa                                              

Tickets

  • Партер

    Buy tickets

    16-02-2019 Price: 400ден.

  • Галерија

    Buy tickets

    16-02-2019 Price: 300ден.