Свадба – Ана Соколовиќ (28.05.2024)

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

28 May

Свадба – Ана Соколовиќ (28.05.2024)

Event details

Date (start) 28-05-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Свадба – Ана Соколовиќ (28.05.2024)

52 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Свадба, камерна опера за шест женски гласови – акапела опера
Словенечки камерен музички театар – Љубљана
28.5.2024

Музика и либрето: Ана Соколовиќ
Диригент: Јелена Шасник
Режија: Андреј Јус
Сценографија: Јаро Јеше
Костимографија: Маја Сотошек
Продуценти: Катја Конвалинка (СКГГ), Сташа Михелчиќ (ЦД)

Настапуваат:
Милица: Штефица Грасели, сопран
Даница: Тереза Плут, сопран
Лена: Катја Конвалинка, сопран
Зора: Ирена Јебуах Тиран, мецосопран
Нада: Барбара Јернејчиќ, прв мекосопран
Љубица: Ања Земљариќ, мецосопран

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    28-05-2024 Price: 800-1200ден.