Петар Илич Чајковски ОРЕВОКРШАЧКА

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

03 Feb

Петар Илич Чајковски ОРЕВОКРШАЧКА

Event details

Date (start) 03-02-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Петар Илич Чајковски ОРЕВОКРШАЧКА

Кореограф: Василиј Иванович Ваинонен (Русија)
Сценограф: Анатолиј Нежњи (Русија)
Костимограф: Љупка Ристовска
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова, Билјана Пашариковска, Наташа Јосифовска,Дафина Данилоска-Кочевска

Настапуваат:
Клара: Ивана Коцевска,Христина Наќевска
Принц: Балаж Лочеи (Унгарија)

НАСТАПУВААТ СОЛИСТИ, БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ  НА НАЦИОНАЛНАТА ОПЕРА И БАЛЕТ И ДЕЦА ОД БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ ДМБУЦ „ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ“

Времетраење на цела претстава: 1 час и 30 минути

I чин: 44 минути

II чин: 48 минути

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    03-02-2023 Price: 400-600ден.