„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

28 Mar

„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Event details

Date (start) 28-03-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Асистенткореограф:Тетјана Белецка (Украина)
Сценограф: Миодраг Табачки (Србија)
Костимограф: Миодраг Табачки (Србија)
Светло дизајн:Милчо Александров
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова,Васил Чичиашвили,Билјана Пашариковска,Наташа Јосифовска,Дафина Данилоска-Кочевска,Лора Тарчуговска
Концерт мајстор: Јане Бакевски

Настапуваат:
Аурора: Марија Кичевска Шокаровска
Дезире: Франциско Хименез Руиз (Шпанија)

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    28-03-2023 Price: 600-1000ден.