ЖЕНИ ВО ЦРВЕНО

Национална Oпера и Балет, Скопје

19:00

09 Oct

ЖЕНИ ВО ЦРВЕНО

Event details

Date (start) 09-10-2024
City Скопје
Time (start) 19:00

Event map

ЖЕНИ ВО ЦРВЕНО

Комедијата „Жени во црвено“ зборува за четири жени чија сурова и апсурдна реалност во која живееме доведува до неверојатен расплет. Поранешната стјуардеса Тамара и нејзината невработена сестра Нора се во долгови и немаат пари да го платат станбениот кредит.  Динка,службеничка во банката доаѓа да им го конфискува имотот, но таа наидува на силен отпор. Сестрите спремни на се  да го  задржат покривот над глава, ја земаат правдата во свои раце. Ситуацијата станува се покомплицирана, оди во „црвено“ кога вооружените специјалци ја опкружуваат зградата. Тогаш на местото на настанот стапува Анѓа, полицајка со својот горлив проблем.Жените во црвено“ на хумористичен начин зборуваат за сериозна ситуација во која може да се најде секој од нас, но зборуваат и за тоа како секој проблем може лесно да се реши кога сите ќе ги здружат силите и како благородноста, пријателството и искрените емоции можат да ги помират завојуваните страни.

Улоги: Олга Одановиќ, Дубравка Мијатовиќ, Анастасија Мандиќ, Сена Ѓоровиќ
Текст: Давор Шпишиќ
Режија: Бојана Лазиќ
Сценографија и костимографија: Јелена Стокуќа
Автор на музиката: Ирена Поповиќ Драговиќ

Моменталните цени со 20% намалување ќе бидат до 01.08.2024 година.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    09-10-2024 Price: 720-1280ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20