ДОН КИХОТ – ЛУДВИГ МИНКУС

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

02 Dec

ДОН КИХОТ – ЛУДВИГ МИНКУС

Event details

Date (start) 02-12-2022
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ДОН КИХОТ – ЛУДВИГ МИНКУС

Диригент: Иван Еминовиќ
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Сценограф: Андреј Злобин (Украина)
Костимограф: Гана Ипатиева (Украина)
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова, Наташа Јосифовска, Билјана Пашариковска, Дафина Данилоска-Кочевска

Настапуваат:
Китри: Mими Поп Алексова Атанасовска
Базил: Франсиско Хименез Руиз (Шпанија)
Еспадо: Бобан Ковачевски
Улична: Ивана Коцевска

НАСТАПУВААТ СОЛИСТИ, БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ И ОРКЕСТАРОТ НА НАЦИОНАЛНАТА ОПЕРА И БАЛЕТ И ДЕЦА ОД БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ НА ДМБУЦ „ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ“

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    02-12-2022 Price: 400-600ден.