ДАМАТА СО КАМЕЛИИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

21 Feb

ДАМАТА СО КАМЕЛИИ

Event details

Date (start) 21-02-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ДАМАТА СО КАМЕЛИИ

Диригент: Иван Еминовиќ
Кореограф: Василиј Медведев (Русија)
Либрето: Јана Темиз
Сценограф, костимограф и дизајн на светло: Павол Јураш (Словачка)
Асс. кореограф: Станислав Фечо (Чешка)
Концерт мајстор:?
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова, Саша Евтимова и Дафина Данилоска

Во главните улоги:
Маргарита: Марија Кичевска Шокаровска
Арманд: Франциско Хименес Руиз (Шпанија)

Настапуваат солисти, балетскиот ансамбл и Оркестарот на Националната опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    21-02-2024 Price: 500-700ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20