„Госпоѓиците од Авињон“ – ( балет во 9 слики )

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

11 Apr

„Госпоѓиците од Авињон“ – ( балет во 9 слики )

Event details

Date (start) 11-04-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„Госпоѓиците од Авињон“ – ( балет во 9 слики )

MУЗИКА: Калиопи Букле
КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА: Олга Панго
ЛИБРЕТО И ДРАМАТУРГИЈА: Сашо Димоски
АСИСТЕНТИ НА КОРЕОГРАФОТ: Горан Божинов, Саша Евтимова
КОСТИМОГРАФ: Раде Василев
МУЛТИМЕДИЈА И ДИЗАЈН: Емил Петров
ДИЗАЈН НА СВЕТЛО: Милчо Александров
ДИЗАЈН НА ШМИНКА: Златица Поповска
Користени се сценографски елементи од операта „Змејовата невеста“ – сценограф Валентин Светозарев

УЛОГИ
ОЛГА КОКЛОВА – Александра Мијалкова
ДОРА МААР – Мими Поп-Алексова Атанасовска
ЕВА ГУЕЛ – Ивана Коцевска
МАРИ-ТЕРЕЗ ВАЛТЕР – Саша Евтимова
ФРАНСОАЗ ЖИЛО – Христина Наќевска
ПОШТАРОТ – Мирослав Митрашиновиќ
СЛАТКАРОТ – Балаж Лoчеи  (Унгарија)
ПРИЈАТЕЛОТ – Агим Бафтии
ЧЕВЛАРОТ – Ендру Кук  (Англија)

Времетраење: 1 час

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    11-04-2024 Price: 500-700ден.