ГОПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

24 Jan

ГОПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН

Event details

Date (start) 24-01-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ГОПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН

Балет во 9 слики 

МУЗИКА: Калиопи Букле
КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА: Олга Панго
ЛИБРЕТО И ДРАМАТУРГИЈА: Сашо Димоски
АСИСТЕНТИ НА КОРЕОГРАФОТ:  Горан Божинов, Саша Евтимова
КОСТИМОГРАФ: Раде Василев
МУЛТИМЕДИЈА И ДИЗАЈН: Емил Петров
ДИЗАЈН НА СВЕТЛО: Милчо Александров
ДИЗАЈН НА ШМИНКА: Златица Поповска
Користени се сценографски елементи од операта „Змејовата невеста“ – сценограф Валентин Светозарев 

Настапуваат:
ОЛГА КОКЛОВА – Александра Мијалкова
ДОРА МААР – Мими Поп-Алексова Атанасовска
ЕВА ГУЕЛ – Ивана Коцевска
МАРИ-ТЕРЕЗ ВАЛТЕР – Саша Евтимова
ФРАНСОАЗ ЖИЛО – Христина Наќевска
ПОШТАРОТ – Мирослав Митрашиновиќ
СЛАТКАРОТ – Балаж Лочеи  (Унгарија)
ПРИЈАТЕЛОТ – Агим Бафтии
ЧЕВЛАРОТ – Ендру Кук (Англија)

Времетраење: 1 час

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    24-01-2023 Price: 400-600ден.