ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ (19.2.2021)

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

19 Feb

ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ (19.2.2021)

Event details

Date (start) 19-02-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ (19.2.2021)

1.Увертира од операта „Лилјакот“ – Ј.Штраус
2.В.А. Моцарт – Арија на грофот од операта „Свадбата на Фигаро“

3.В. А. Моцарт – Арија на Дона Елвира од операта „Дон Џовани“

4.Ј.Штраус – Арија на Адела од операта „Лилјакот“

5.Џ. Росини – Арија на Розина од операта „Севилски бербер“

6.Џ.Верди – Арија на Варгас од операта „Мокта на судбината“

7.П.И.Чајковски – Арија на Онегин од операта „Евгениј Онегин“

8.Ж. Бизе – Арија на Микаела од операта „Кармен“

9.Ф. Лехар – Арија на Џудита од операта „Џудита“

10.Г. Доницети – Арија на Норина од операта „Дон Пасквале“

11.Џ.Верди – Арија на Магбет од операта „Магбет“

12.Џ.Пучини – Арија на Тоска од операта „Тоска“

13.Ф.Лехар – Дует на Данило и Хана „Lippen schweigen“ од операта „Веселата вдовица“

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    19-02-2021 Price: 400-500ден.